Dit kan je verwachten

Start 1 januari PUUR rookvrij. Misschien twijfel je of jij wel kunt stoppen, of denk je juist: dit gaat me lukken! In de eerste maanden na je stopmoment verandert er het meest in je lichaam, ook in je hersenen. Het is belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten en dat moeilijke momenten erbij horen. Onthoud: elk ontwenningsverschijnsel gaat voorbij, maar de voordelen van PUUR nemen alleen maar toe!

Zo hou je het vol

Of het nou je eerste stoppoging is of je hebt er al een aantal achter de rug. Volhouden kan soms lastig zijn. Zet daarom alle voordelen op een rij, denk regelmatig aan de reden waarom je gestopt bent, en beloon jezelf als het lukt. Probeer jezelf niet uit, want die ene sigaret is vaak het begin van een terugval. Mocht je toch een uitglijder maken pak dan de draad van het niet-roken weer op.

Ga naar ik stopnu.nl voor meer tips om het stoppen met roken vol te houden. 

Dit kun je verwachten

Maak het jezelf niet extra moeilijk

Stoppen is al uitdagend genoeg. Maak het jezelf niet extra moeilijk: je mag trots zijn op de stap die je al hebt gezet. ‘Even één’ hijs of sigaret nemen, maakt stoppen lastiger. Situaties waarin ‘nee zeggen’ moeilijk is, ook. Misschien vind je het fijn om in de eerste weken van je rookvrije leven niet langs te gaan bij een rokend familielid. Of om even niet uit te gaan. Kijk welke keuzes bij jou passen.

Heb je toch gerookt? Misschien voelt het dan alsof al je moeite voor niets was. Of alsof je weer terug bij af bent. Dat is gelukkig niet waar: in de dagen na je stopmoment ben je namelijk goed bezig geweest. Je hebt een nieuwe, gezonde gewoonte gestart. En iedere keer dat je nee zegt, maak je deze gewoonte sterker. Wees trots op wat je al bereikt hebt en kies snel weer voor PUUR. Dan gaat je harde werk niet verloren.

De vele voordelen na de eerste maanden PUUR

De eerste maanden zijn het lastigst, omdat je lichamelijk en geestelijk moet wennen aan PUUR rookvrij. Na deze periode wordt het steeds makkelijker om niet te roken en worden de voordelen van PUUR bovendien nog groter. Denk aan het risico op hart- en vaatziekten dat na een jaar al 50% kleiner is, of aan het feit dat je je vrij kunt voelen: je bent niet meer afhankelijk van sigaretten en rookmomenten.

Lees over alle voordelen van PUUR.

Meer informatie over ontwenningsverschijnselen?

Op Ikstopnu.nl lees je meer over de ontwenningsverschijnselen en positieve effecten van stoppen met roken.