Rookvrij op jouw manier

Start 1 januari PUUR rookvrij. Iedereen is anders en iedereen stopt met roken op zijn eigen manier. Er zijn veel deskundigen, hulpmiddelen, initiatieven en apps die je kunnen helpen. Om PUUR te worden én te blijven. Goed om te weten: de meeste van deze mogelijkheden zijn gratis, doordat je verzekeraar in veel gevallen de kosten vergoedt. Welke manier past het beste bij jou?

Begeleiding en hulpmiddelen

Professionele begeleiding met hulpmiddelen, is de meest succesvolle manier om te stoppen met roken. Rookstopcoach Pauline licht dit toe in een video op ikstopnu.nl.

Een stoppen-met-roken-coach, huisarts of groepstherapeut kan je op moeilijke momenten steunen en je helpen om je gewoontes te veranderen. Met begeleiding heb je een stopkans van 40 tot wel 77%. En, als je hulpmiddelen gebruikt én begeleiding krijgt, is je kans om succesvol te stoppen nog hoger. In veel gevallen vergoedt je zorgverzekeraar de combinatie ‘hulpmiddelen met begeleiding’ vanuit de basisverzekering. Je zorgverzekeraar kan je vertellen of er een vergoeding is en of je zelf iets moet betalen. Je leest meer over stoppen met roken via begeleiding én hulpmiddelen op ikstopnu.nl. 

Wat jou kan helpen om te stoppen

Hieronder vind je meer informatie over welke begeleiding en hulpmiddelen jou kunnen helpen om te stoppen met roken. Ben je benieuwd welke manier van stoppen het beste bij jou past? Doe dan de test op ikstopnu.nl.

Meer informatie over stoppen of hulp

Wil je meer informatie over stoppen met roken, over het vinden van goede hulp of hulpmiddelen? Ga dan naar www.ikstopnu.nl, chat met een van de medewerkers via ikstopnu.nl/chat of bel de gratis Stoplijn (0800-1995). De Stoplijn kun je op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bellen voor vragen over stoppen met roken.