Ouders

Wil je een betere gezondheid voor jou, je kind en de mensen om je heen? Of meer geld overhouden voor leuke dingen? Kies dan voor PUUR. 

Wat jou kan helpen om te stoppen

Stoppen met roken kan op ieder moment. Als je wil stoppen, dan hoef je dat niet alleen te doen. Er zijn veel deskundigen, hulpmiddelen, initiatieven en apps die je kunnen helpen. 

  • Er zijn stoppen-met-roken coaches die je telefonisch kunnen begeleiden. Je kunt je aanmelden bij Rookvrije Ouders , zij hebben speciaal ervaring met ouders, zwangeren en hun partners.
  • Je kunt je stopmoment samen met een coach voorbereiden en via één-op-één begeleiding de eerste periode hulp krijgen. Zo kun je je verhaal delen, vragen stellen en tips en steun krijgen. Hierdoor is de kans groter dat het je lukt om te stoppen. Via de hulpkaart op ikstopnu.nl vind je een begeleider bij jou in de buurt. 
  • In een groepstraining stop je samen en tegelijk met anderen. Je vindt dan steun bij elkaar en bij de trainer en je kunt ervaringen met elkaar delen. Kom meer te weten over groepstraining op ikstopnu.nl.
  • Liever eerst zelf aan de slag? ‘Het Stopplan’ is er om jou te ondersteunen bij het stoppen met roken. In het plan lees je informatie over onder andere voordelen van stoppen, jezelf belonen en een invulmogelijkheid voor een eigen stopplan.

Wil je meer weten over wat jou kan helpen, waar je terecht kunt en wat de zorgverzekering dekt? Lees dan verder bij Rookvrij op jouw manier.